KWALITEIT

POTTEN MET BLOEMBOLLEN
VAN DE BESTE KWALITEIT

Er zijn veel factoren die invloed hebben op de kwaliteit van een pot met bloembollen. Denk hierbij aan de kwaliteit en de grootte van de bloembollen, het moment van planten, de temperatuurbehandeling, etc. De keuzes die wij hierin maken zijn bepalend voor het niveau potten die we uiteindelijk verkopen. Wij streven enkel naar de hoogst haalbare kwaliteit. En daar hebben wij onze keuzes op afgestemd.

1. We kopen goede bloembollen

We kopen bij een vast aantal leveranciers onze Narcissen, Hyacinten, Muscari’s en andere speciale bloembollen. Deze leveranciers hebben een passie voor bloembollen telen en leveren een super kwaliteit.

Wij kopen enkel en alleen goede partijen bollen, waarvan wij weten dat ze een goede pot met bloemen gaan opleveren. Deze bollen vormen de basis van ons product en dus van ons bedrijf.

 

2. Pot vol = Pot vol

DE POT MOET VOL STAAN MET BOLLEN!

De bolmaat is een factor die hierbij een grote rol speelt. Als er 3 bollen op een pot geplant worden, dan moeten dit wel 3 grote bollen zijn. Wij willen dat er geen plek op de pot over is. Daarom kopen wij bollen met grote bolmaten. Daarbij leveren grotere bollen ook meer bloemen.

 

3. De bollen worden recht geplant

Wij houden van een uniforme en goede kwaliteit potten. Wij vinden het daarom belangrijk dat alle bollen netjes recht op de pot geplant worden. Dit ziet er wel zo netjes en verzorgd uit!

 

4. Geen dag te vroeg uit de cel

Ieder product heeft een periode van kou nodig, waarin ze goede wortels en de bloemknop ontwikkelen. Daarom zetten wij alle potten na het planten in de koelcel. Is de periode van kou te kort, dan heeft dit invloed op de bloem. Wij garanderen dat iedere pot geen dag te vroeg uit de koelcel is gehaald, waardoor dat de pot met bloemen zeker weten geweldig gaat bloeien.

 

5. Opgegroend in de kas

Na de kou-periode in cel gaan alle potten bij ons de kas in. Daar krijgen ze voldoende warmte en licht om groen te worden.

Een eigenschap van onze potten met bloembollen is dat ze een mooie intens groene kleur bladeren hebben.

 

6. Voldoende water

Om goed te kunnen groeien krijgen de potten in de kas ook flink water. Wij zorgen ervoor dat ze voldoende water krijgen waardoor ze er een periode mee vooruit kunnen. Zo heeft de handel, tuincentra en de bloemist er geen tot weinig omkijken naar.

 

7. Uniforme kwaliteit van december tot aan Pasen

We willen dat ons product gedurende het seizoen er hetzelfde uit blijft zien. Een uniforme kwaliteit van december tot aan Pasen. Om dit te realiseren is het van belang dat de potten met bloembollen op het juiste moment ingepakt worden en niet te lang groeien in onze kas.

 

8. Selectie

Op het moment dat we de potten inpakken worden ze stuk voor stuk bekeken en gecontroleerd. Potten met een verkeerde, scheve of slechte bol komen niet door de selectie en zullen dus ook niet in de tray gezet worden.

Zo krijgt de klant alleen goede potten die hij ook weer verkopen kan.

 

9. Eindeloos veel mogelijkheden

Eenmaal ingepakt kunnen we ervoor zorgen dat de Deense Containers standaard volgeladen worden, of naar wens van de klant. Ieder product is per laag te bestellen, met een minimum afname van 1 volle CC. Desgewenst kunnen we hoogvolle CC’s maken.

 

Interesse in onze potten met bloembollen?

Wilt u meer informatie of een offerte? Of wilt u gelijk een bestelling plaatsen? Bel 0031 653763991 of mail naar jos@koper-bolbloemen.nl