Speciale soorten

Eranthis

De Eranthis (Winterakoniet) is een klein bolgewas. Het krijgt verschillende stengels met daarop telkens één gele bloem. Deze bloem wordt omkranst door zes ongesteelde bladeren. De Eranthis bloeit in de winter en omdat hij een echte bosplant is houdt hij van een humusrijke vochtige grond.

Koper Bolbloemen levert de Eranthis in potmaat 9 cm doorsnee. In iedere pot zit een steekkaart.

Eranthis – 9 cm

Eranthis – 9 cm

Leucojum

De bloem van de Leucojum Gravetye Giant doet denken aan het Sneeuwklokje (Galanthus). Ze komen uit de zelfde familie, maar verschillen veel van elkaar. Leucojum wordt een stuk groter (50-60 cm) en heeft geel-groene stippels op de punten van de bloembladeren.

Koper Bolbloemen levert de Leucojum in potmaat 12 cm doorsnee. In iedere pot zit een steekkaart.

Leucojum – 12 cm

Leucojum – 12 cm

Anemone Blanda

De Anemone Blanda is populair omwille haar paarsblauwe margrietachtige bloemen die talrijk verschijnen. Het hart van de bloem is geel en wordt omringd door heel veel bloemblaadjes. Deze dankbare bloem is een zeer lang bloeiend knolgewas en wordt ongeveer 10 cm hoog. Omdat de knollen winterhard zijn, is ze geschikt voor verwildering.

Koper Bolbloemen levert de Anemone Blanda in de potmaten 9 cm en 12 cm doorsnee.

Anemone Blanda – 9 cm

Anemone Blanda – 12 cm

Fritillaria Meleagris

De Fritillaria Meleagris wordt vanwege zijn paarse bloemen met witte stipjes ook wel Kievitsbloem genoemd. Af en toe zit er een wit bloemetje tussen de paarse bloemen.

Koper Bolbloemern lever de Fritillaria in de potmaat 12 cm doorsnee. In iedere pot staat een steeketiket.

Fritillaria Meleagris – 12 cm

Galanthus

De Galanthus is een vroege voorjaarsbode met zijn de witte knikkende Sneeuwklokjes (Galanthus Nivali). Iedere bloem heeft een eigen bloemstengel en zes bloemdekbladeren. De drie buitenste bladeren zijn langwerpig terwijl de drie binnenste bladeren veel korter zijn en omgekeerd hartvormig staan gedraaid. Het Sneeuwklokje is zowel geschikt voor in huis als voor in de tuin.

Koper Bolbloemen levert de Galanthus in potmaat 9 cm doorsnee. In iedere pot staat een steekkaart.

Galanthus – 9 cm